- Komalee Restaurant -

MELKSTRAAT 9, 1500 HALLE
//www.komalee.be/wp-content/uploads/2022/11/IMG_5463-Groot.jpg

Komalee Restaurant

In hartje Halle

De naam ’Komalee’ is ontstaan tijdens een brainstromsessie met vrienden. Het is een typische Halse uitspraak voor ‘kom hier’. Met Komalee Restaurant wil ik graag de sfeer van mijn jeugd opnieuw oproepen: bij ons thuis kwam er altijd wel iemand langs om dag te zeggen en iedereen schoof dan gezellig aan tafel. Zonder een extra bord pasta ging je de deur niet uit.

Komalee Restaurant betekent voor mij dus: gezelligheid en verbondenheid in een familiale sfeer. Neem dus gerust plaats op de bank, nestel je tussen de kussens samen met je vrienden en familie.

Met ons gezellig team maken we van elk bezoek aan Komalee een bijzondere en heerlijke belevenis, pal in het bruisende hart van Halle, waar je jezelf even kunt onderdompelen in een reis van smaken en sferen.

Anthony Pavone

Anthony Pavone - Zaakvoerder Komalee Restaurant Halle

Top 3 gerechten

bij Komalee Restaurant

Gemarineerde kerstomaat in de oven met verse tuinkruiden, burrata uit Italië en warme toast (veggie)

Verwen je smaakpapillen met de heerlijke smaak van gemarineerde kerstomaatjes, geroosterd in de oven en doordrenkt met verse tuinkruiden. Een verrukkelijke metgezel voor de fluweelzachte Burrata uit Italië, die smelt op warme toast. Deze eenvoudige combinatie biedt een explosie van smaken en texturen.

Ceviché van langoustine, citrusvinaigrette en pamplemousse, kaviaar van zalm eitjes, broccolischeuten en limoenzeste

Verleidelijk ceviché van langoustine, gemarineerd in citrusvinaigrette met pamplemousse, verrijkt met zalmeitjeskaviaar. Knapperige broccolischeuten en frisse limoenzeste complementeren dit verfijnde gerecht, een ware symfonie van smaken en texturen.

Verse spaghetti all 'uovo frutti di mare (gambas, pulpo, mosselen). Tomatensaus maison van coeur de boeuf, zwarte olijven.

Hemelse verse spaghetti all'uovo met een overvloed aan zeevruchten - garnalen, octopus en mosselen. Gehuld in een huisgemaakte tomatensaus van coeur de boeuf tomaten, verrijkt met de diepe tonen van zwarte olijven. Deze smaakvolle combinatie belooft een culinaire reis vol zee-geïnspireerde genoegens.

Openingsuren

Ma: 12u00-14u00
Di: 12u00-14u00 & 18u00-21u30
Woe: GESLOTEN
Do: 18 u 00 - 21u30
Vrij: 12u00-14u00 & 18u00-21u30
Za: 18u00 - 21u30
Zondag & feestdagen: GESLOTEN

Bereikbaarheid

  • Met de trein: Komalee Restaurant is op 5 minuutjes wandelen van Halle station.
  • Met de auto: Je kan parkeren op diverse parkings. Parking Beestenmarkt, Joseph Possozplein, Lys Benny parking, Parking Leide en Parking De Bres.
  • Met de fiets: Het restaurant is ook zeer eenvoudig bereikbaar met de fiets of step.

Onze tevreden klanten

Google reviews

Een culinaire reis

In het bruisende centrum van Halle

Met een warm welkom heten we jullie vandaag welkom in ons knusse restaurant, gelegen in het hart van Halle. Ik ben Anthony Pavone, en het is een waar genoegen om jullie te mogen ontvangen. Mijn afkomst is een boeiende mix van Siciliaanse passie en Hallenaarse gastvrijheid. Hoewel mijn vader uit het zonnige Sicilië komt en mijn roots daar liggen, ben ik ook trots om een Hallenaar te zijn dankzij mijn moeder, die me grootbracht in de buurt van Essenbeek.

Reserveren

Vandaag is het mijn beurt om deze passie en kennis met jullie te delen. Ik nodig jullie uit om te genieten van een culinaire reis vol smaken, geuren en gezelligheid. Welkom in mijn wereld van heerlijk eten en warme herinneringen.

De menukaart

Voorgerechten

  • Carpaccio van gegrilde aubergines
    17
    Gekleurde pepertjes, zoetzure vinaigrette, gegrilde sesam, ricotta met pijpajuin (veggie)
  • Huisgemaakte gravlaxzalm
    21
    met Komalee gin, Mora Mora rum, verse kruiden, crème van avocado, vinaigrette op basis van honing uit Essenbeek
  • Plancha secreto 07 gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht
    19,50
    gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood
  • Gemarineerde kerstomaat in de oven
    16
    met verse tuinkruiden, burrata en siciliaanse olijfolie (veggie)
  • Jamon nevadensis à la minute gesneden (Iberico)
    18,50
    toast van tomatensalsa (familiebedrijf in Zuid-Spanje, en dorp bij Trevélez in de provincie Granada in het hart van het Sierra natuurreseraat

Tussengerecht

  • Zelfgemaakte garnaalkroketten van handgepelde grijze garnalen
    24
    zachte aardappelpuree, gegrilde witloof en zeekraal
  • Pannetje black tiger gamba's
    23,50
    gepocheerde look, gember, spaanse kruiden
  • Huisgemaakte ravioli met gekapt van bij Daisy en René
    20,50
    met Italiaanse kazen, tijm, Sherry en waterkers, zeste van citroen
  • Verse tagliolini
    21,50