De kaart
Ontdekken, proeven, genieten bij Komalee
Mijn keuken is simpel, origineel, gedurfd en smaakvol. Ik volg geen strikte regels in de keuken: zolang de combinatie van smaken goed zit en de verse producten volledig tot hun recht komen in de gerechten, ben ik een tevreden kok. Verwacht je niet aan een klassieke combinatie van aardappelen, vlees en groenten.
“In Komalee probeer ik je uit te dagen iets nieuws te proeven. Mijn doel is om je mee te nemen op een culinair avontuur.”
– Anthony
Verse, seizoensgebonden verrassingen
We kiezen er bewust voor om met een beperkte kaart te werken zodat er steeds met verse producten en seizoensgroenten gewerkt kan worden. In het restaurant zul je geen fysieke kaarten vinden, en dat heeft een reden. Onze menukaart wordt namelijk zo regelmatig aangepast dat het bijhouden van gedrukte menu’s gewoon niet praktisch zou zijn. We willen onze gasten altijd verrassen met nieuwe en spannende combinaties, daarom kiezen we ervoor om flexibel te blijven.
Tussengerechten
We bieden een scala aan gerechten aan, variërend van voorgerechten tot hoofdgerechten, maar ook tussengerechten. Deze tussengerechten zijn uniek omdat ze in een medium portie worden geserveerd. Voor degenen met een grote eetlust kunnen ze dienen als voorgerecht, terwijl ze voor anderen eerder als hoofdgerecht fungeren. We willen dat iedereen de vrijheid heeft om hun maaltijd op hun eigen manier te ervaren, en onze tussengerechten spelen daar perfect op in.
Nieuwe gerechten
Tartaar van koningsdorade, verse kruiden, limoen, mango en gemarineerde venkel
19€ (voorgerecht)
Traag gegaarde prei in de oven met ertisanale geitenkaas, vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten.
Veggie 15.50€
Met secreto 18.50€ (voorgerecht)
Velouté van zoete aardappel en wortel, gebakken pulpo, verse Iberico worst, chips van pastinaak en kervel
24€ (hoofd)
Verse orecchiette met huisgemaakte pistachepesto en geraspte parmezan.
Veggie
19.50€
Met salsiccia worst 23.50€ (hoofd)
Plancha secreto Gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht),
gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood
26€
voor of hoofd
GERECHTEN
Tartaar van koningsdorade, verse kruiden, limoen, mango en gemarineerde venkel
19€
Traag gegaarde prei in de oven met ertisanale geitenkaas, vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten.Veggie 15.50
Met secreto 07 18.50 voor
Risotto van wilde paddestoelen met truffel, bouillon van verse groenten en kastanjepaddestoelen, dressing van enoki champignon.
21,50
SAUTE VAN ZEEUWSE MOSSELEN, IBERICO CHORIZO, RICARD, GEPELDE PAPRIKA < FREGOLA SARDA
25€
VERSE LINGUINE FRUTI DI MARE, (GAMBA’S, PULPO, MOSSELEN) TOMATEN
SALSA VAN COEUR DE BOEUF
29 €
PLANCHA KLAAN ZEINE VLIES, SPITSKOOL IN DE OVEN MET GEKOOKTE PAPRIKA,
GEPOPTE KRIEL AARDAPPEL MET ROZEMARIJN ITALAANSE SALSA VERDE
28€
Spaanse artisjok gekookt in groentenbouillon en verse kruiden, geraspte parmezan en dipvinaigrette
15,50
BEENMERG IN DE OVEN MET VERSE KRUIDEN, TARTAAR VAN BAVETTE, PARMEZAAN, RADIJSSCHEUTEN, CHILI MAYO
21,5 €
HUISGEMARINEERDE GRAVLAX ZALM MET KOMALEE GIN, MORA MORA RHUM, VERSE KRUIDEN, CREME VAN AVOCADO, VINAIGRETTE OP BASIS VAN HONING UIT ESSENBEEK
18.50 €
Portobello champignon met verse roomkaas van bieslook, truffel en raclet kaas
15,50
ZELFGEMAAKTE GARNAALKROKETTEN VAN HAND GEPELDE GRIJZE GARNALEN, ZACHTE AARDAPPEL PUREE, GEGRILDE WITLOOF & ZEEKRAAL
23 €
JAMON NEVADENSIS À LA MINUTE (IBERICO)
GESNEDEN MET TOAST VAN TOMATEN SALSA (familiebedrijf in ZUID SPANJE, TREVÉLEZ IN DE PROVENCE GRANADA)
VG 18 €
HG 26 €
SAUTE VAN INKTVIS MET RODE PEPERTJES,
PIJPAJUIN, CRUMBLE VAN PAARSE BLOEMKOOL
V 18.5 €
H 29 €
PANNETJE BLACK TIGER GAMBA’S, GEPOCHEERDE LOOK, GEMBER, SPAANSE KRUIDEN
23 €
HUISGEMAAKTE RAVIOLI MET GEKAPT VAN Bij DASY & RENE, CRÈME VAN Huis GEMAAKTE PESTO, VERSE PARMEZAAN & GEGRILDE PIJNBOOMPITTEN
19,5€
- GEMARINEERDE AUBERGINE IN DE OVEN MET BURRATA, VERSE KRUIDEN & PARMEZAAN, VELOUTÉ VAN VERSE TOMATEN/PAPRIKA
MET OLIJFOLIE UIT SICILIË
(Veggie)
17 €
6 oesters fines de claires
25 euro
DESSERT
HUISGEMAAKTE CHOCOMOUSSE VAN BELGISCHE WITTE CHOCOLADE, RODE BESSEN
12 €
CONFERENCE PEREN MET
ESPUMA VAN CREME ANGLAISE,
CRUMBLE VAN BISCUIT, VANILLEIJS
15 €
RUSTIQUE IN DE OVEN, MET HONING UIT ESSENBEEK, GEGRILDE WALNOTEN WARME TOAST
12.5 €
• SORBET VAN CITROEN, LIMOEN ZESTE
ZUBROWKA VODKA
11 €
De menukaart