De kaart

Ontdekken, proeven, genieten bij Komalee

Mijn keuken is simpel, origineel, gedurfd en smaakvol. Ik volg geen strikte regels in de keuken: zolang de combinatie van smaken goed zit en de verse producten volledig tot hun recht komen in de gerechten, ben ik een tevreden kok. Verwacht je niet aan een klassieke combinatie van aardappelen, vlees en groenten.

"In Komalee probeer ik je uit te dagen iets nieuws te proeven. Mijn doel is om je mee te nemen op een culinair avontuur."
- Anthony

Verse, seizoensgebonden verrassingen

We kiezen er bewust voor om met een beperkte kaart te werken zodat er steeds met verse producten en seizoensgroenten gewerkt kan worden. In het restaurant zul je geen fysieke kaarten vinden, en dat heeft een reden. Onze menukaart wordt namelijk zo regelmatig aangepast dat het bijhouden van gedrukte menu's gewoon niet praktisch zou zijn. We willen onze gasten altijd verrassen met nieuwe en spannende combinaties, daarom kiezen we ervoor om flexibel te blijven.

Tussengerechten

We bieden een scala aan gerechten aan, variërend van voorgerechten tot hoofdgerechten, maar ook tussengerechten. Deze tussengerechten zijn uniek omdat ze in een medium portie worden geserveerd. Voor degenen met een grote eetlust kunnen ze dienen als voorgerecht, terwijl ze voor anderen eerder als hoofdgerecht fungeren. We willen dat iedereen de vrijheid heeft om hun maaltijd op hun eigen manier te ervaren, en onze tussengerechten spelen daar perfect op in.

De menukaart

Voorgerechten

  • Huisgemaakte gravlaxzalm
    18,50
    met Komalee gin, Mora Mora rum, verse kruiden, crème van avocado, vinaigrette op basis van honing uit Essenbeek
  • In zijn geheel traag gegaarde prei in de oven met artisanale geitenkaas
    15,50
    vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten (veggie)
  • In zijn geheel traag gegaarde prei in de oven met artisanale geitenkaas en secreto
    19
    vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten
  • Gebakken carciofo artisjokken
    16
    op zijn siciliaans, verse kruiden en dipsaus (veggie)
  • Tartaar van klaan zeine vlies
    19,50
    verse tonijnsla met gegrilde kappertjes, granny smith, rucola en granaatappel
  • Plancha secreto 07 gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht
    18,50
    gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood
  • Jamon nevadensis à la minute gesneden (Iberico)
    18,50
    toast van tomatensalsa (familiebedrijf in Zuid-Spanje, en dorp bij Trevélez in de provincie Granada in het hart van het Sierra natuurreseraat

Tussengerecht

  • Zelfgemaakte garnaalkroketten van handgepelde grijze garnalen
    23,50
    zachte aardappelpuree, gegrilde witloof en zeekraal
  • Pannetje black tiger gamba's
    23
    gepocheerde look, gember, spaanse kruiden
  • Huisgemaakte ravioli met gekapt van bij Daisy en René
    20,50
    met Italiaanse kazen, tijm, Sherry en waterkers, zeste van citroen
  • Verse taglioni
    21,50
    met gemarineerde kerstomaat in de oven, truffel en Italiaanse burrata, siciliaanse olijfolie
  • Gemarineerde aubergine in de oven
    17,50
    met burrata, verse kruiden en parmezaan, velouté van verse tomaten en paprika met olijfolie uit sicilië (veggie)
  • Gemarineerde filet van kippendijen
    19,50
    tamarind, erwt asperge, gegrilde sesam en witloof veldsla

Hoofdgerecht

  • Plancha secreto 07 gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht
    26
    gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood
  • Jamon nevadensis à la minute gesneden (Iberico)
    26
    toast van tomatensalsa (familiebedrijf in Zuid-Spanje, en dorp bij Trevélez in de provincie Granada in het hart van het Sierra natuurreseraat
  • Ragout van varkenswangen
    25,50
    pastinaak, gele wortel, puree van knolselder en verse tuinkruiden
  • Plancha klaan zeine vlies
    28,50
    spitskool in de oven met gekookte paprika, gepofte kriel aardappel met rozemarijn, Italiaanse salsa verde
  • Verse rigatone met traag gegaard rundsschouder (12u)
    23
    everzwijn, beenmerg, verse kruiden en Siciliaanse olijfolie (Siciliaans familierecept!)
  • Verse bigoli spaghetti a la pulpo
    25
    gegrilde kappertjes, zwarte olijven, cœur de bœuf tomaten met verse kruiden en gekonfijte citroen

Dessert

  • Huisgemaakte chocomousse
    12
    van belgische witte chocolade, rode bessen
  • Rustique in de oven
    12,5
    met honing uit essenbeek, gegrilde walnoten, warme toast
  • Sorbet van citroen
    11
    met limoen zeste, zubrowka vodka
  • Huisgemaakte tiramisu
    13
    van verse frambozen en Mora Mora rhum uit Madagascar