De kaart

Ontdekken, proeven, genieten bij Komalee

Mijn keuken is simpel, origineel, gedurfd en smaakvol. Ik volg geen strikte regels in de keuken: zolang de combinatie van smaken goed zit en de verse producten volledig tot hun recht komen in de gerechten, ben ik een tevreden kok. Verwacht je niet aan een klassieke combinatie van aardappelen, vlees en groenten.

“In Komalee probeer ik je uit te dagen iets nieuws te proeven. Mijn doel is om je mee te nemen op een culinair avontuur.”
– Anthony



Reserveren

Verse, seizoensgebonden verrassingen

We kiezen er bewust voor om met een beperkte kaart te werken zodat er steeds met verse producten en seizoensgroenten gewerkt kan worden. In het restaurant zul je geen fysieke kaarten vinden, en dat heeft een reden. Onze menukaart wordt namelijk zo regelmatig aangepast dat het bijhouden van gedrukte menu’s gewoon niet praktisch zou zijn. We willen onze gasten altijd verrassen met nieuwe en spannende combinaties, daarom kiezen we ervoor om flexibel te blijven.

Tussengerechten

We bieden een scala aan gerechten aan, variërend van voorgerechten tot hoofdgerechten, maar ook tussengerechten. Deze tussengerechten zijn uniek omdat ze in een medium portie worden geserveerd. Voor degenen met een grote eetlust kunnen ze dienen als voorgerecht, terwijl ze voor anderen eerder als hoofdgerecht fungeren. We willen dat iedereen de vrijheid heeft om hun maaltijd op hun eigen manier te ervaren, en onze tussengerechten spelen daar perfect op in.

Nieuwe gerechten

Tartaar van koningsdorade, verse kruiden, limoen, mango en gemarineerde venkel

19€ (voorgerecht)

Traag gegaarde prei in de oven met ertisanale geitenkaas, vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten.

Veggie 15.50€
Met secreto 18.50€ (voorgerecht)

Velouté van zoete aardappel en wortel, gebakken pulpo, verse Iberico worst, chips van pastinaak en kervel

24€  (hoofd)

Verse orecchiette met huisgemaakte pistachepesto en geraspte parmezan.
Veggie

19.50€
Met salsiccia worst 23.50€ (hoofd)

Plancha secreto Gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht),
gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood

26€
voor of hoofd

GERECHTEN

Tartaar van koningsdorade, verse kruiden, limoen, mango en gemarineerde venkel

19€

Traag gegaarde prei in de oven met ertisanale geitenkaas, vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten.Veggie 15.50
Met secreto 07 18.50 voor

Risotto van wilde paddestoelen met truffel, bouillon van verse groenten en kastanjepaddestoelen, dressing van enoki champignon.

21,50

SAUTE VAN ZEEUWSE MOSSELEN, IBERICO CHORIZO, RICARD, GEPELDE PAPRIKA < FREGOLA SARDA

25€

VERSE LINGUINE FRUTI DI MARE, (GAMBA’S, PULPO, MOSSELEN) TOMATEN
SALSA VAN COEUR DE BOEUF

29 €

 PLANCHA KLAAN ZEINE VLIES, SPITSKOOL IN DE OVEN MET GEKOOKTE PAPRIKA,
GEPOPTE KRIEL AARDAPPEL MET ROZEMARIJN ITALAANSE SALSA VERDE

28€

Spaanse artisjok gekookt in groentenbouillon en verse kruiden, geraspte parmezan en dipvinaigrette

15,50

BEENMERG IN DE OVEN MET VERSE KRUIDEN, TARTAAR VAN BAVETTE, PARMEZAAN, RADIJSSCHEUTEN, CHILI MAYO

21,5 €

HUISGEMARINEERDE GRAVLAX ZALM MET KOMALEE GIN, MORA MORA RHUM, VERSE KRUIDEN, CREME VAN AVOCADO, VINAIGRETTE OP BASIS VAN HONING UIT ESSENBEEK

18.50 €

Portobello champignon met verse roomkaas van bieslook, truffel en raclet kaas

15,50

ZELFGEMAAKTE GARNAALKROKETTEN VAN HAND GEPELDE GRIJZE GARNALEN, ZACHTE AARDAPPEL PUREE, GEGRILDE WITLOOF & ZEEKRAAL

23 €

JAMON NEVADENSIS À LA MINUTE (IBERICO)
GESNEDEN MET TOAST VAN TOMATEN SALSA (familiebedrijf in ZUID SPANJE, TREVÉLEZ IN DE PROVENCE GRANADA)

VG 18 €

HG 26 €

SAUTE VAN INKTVIS MET RODE PEPERTJES,
PIJPAJUIN, CRUMBLE VAN PAARSE BLOEMKOOL

V 18.5 €

H 29 €

PANNETJE BLACK TIGER GAMBA’S, GEPOCHEERDE LOOK, GEMBER, SPAANSE KRUIDEN

23 €

HUISGEMAAKTE RAVIOLI MET GEKAPT VAN Bij DASY & RENE, CRÈME VAN Huis GEMAAKTE PESTO, VERSE PARMEZAAN & GEGRILDE PIJNBOOMPITTEN

19,5€

  • GEMARINEERDE AUBERGINE IN DE OVEN MET BURRATA, VERSE KRUIDEN & PARMEZAAN, VELOUTÉ VAN VERSE TOMATEN/PAPRIKA
    MET OLIJFOLIE UIT SICILIË
    (Veggie)

17 €

 

6 oesters fines de claires

25 euro

 

DESSERT

HUISGEMAAKTE CHOCOMOUSSE VAN BELGISCHE WITTE CHOCOLADE, RODE BESSEN

12 €

 

CONFERENCE PEREN  MET
ESPUMA VAN CREME ANGLAISE,
CRUMBLE VAN BISCUIT, VANILLEIJS

15 €

RUSTIQUE IN DE OVEN, MET HONING UIT ESSENBEEK, GEGRILDE WALNOTEN WARME TOAST

12.5 €

• SORBET VAN CITROEN, LIMOEN ZESTE
ZUBROWKA VODKA
11 €

 

 

 

De menukaart

Voorgerechten

  • Carpaccio van gegrilde aubergines

    17

    Gekleurde pepertjes, zoetzure vinaigrette, gegrilde sesam, ricotta met pijpajuin (veggie)

  • Huisgemaakte gravlaxzalm

    21

    met Komalee gin, Mora Mora rum, verse kruiden, crème van avocado, vinaigrette op basis van honing uit Essenbeek

  • In zijn geheel traag gegaarde prei in de oven met artisanale geitenkaas

    15,50

    vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten (veggie)

  • In zijn geheel traag gegaarde prei in de oven met artisanale geitenkaas en secreto

    19

    vinaigrette maison, rode bietscheuten en gegrilde pijnboompitten

  • Plancha secreto 07 gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht

    19,50

    gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood

  • Gemarineerde kerstomaat in de oven

    16

    met verse tuinkruiden, burrata en siciliaanse olijfolie (veggie)

  • Jamon nevadensis à la minute gesneden (Iberico)

    18,50

    toast van tomatensalsa (familiebedrijf in Zuid-Spanje, en dorp bij Trevélez in de provincie Granada in het hart van het Sierra natuurreseraat

Tussengerecht

  • Zelfgemaakte garnaalkroketten van handgepelde grijze garnalen

    24

    zachte aardappelpuree, gegrilde witloof en zeekraal

  • Pannetje black tiger gamba’s

    23,50

    gepocheerde look, gember, spaanse kruiden

  • Huisgemaakte ravioli met gekapt van bij Daisy en René

    20,50

    met Italiaanse kazen, tijm, Sherry en waterkers, zeste van citroen

  • Verse tagliolini

    21,50

    met gemarineerde kerstomaat in de oven, truffel en Italiaanse burrata, siciliaanse olijfolie

  • Gegrilde arrostigini

    22

    Dipsaus van yoghurt en komkommer, vinaigrette van mosterd en honing, ijsberg en rucola

  • Tartaar van klaan zeine vlies

    19,50

    verse tonijnsla met gegrilde kappertjes, granny smith, rucola en granaatappel

  • Gemarineerde filet van kippendijen

    19,50

    tamarind, erwt asperge, gegrilde sesam en witloof veldsla

Hoofdgerecht

  • Plancha secreto 07 gedryaged rundsvlees van Belgische Ambacht

    28

    gedroogde tomaten in Siciliaanse olijfolie en lookbrood

  • Jamon nevadensis à la minute gesneden (Iberico)

    26

    toast van tomatensalsa (familiebedrijf in Zuid-Spanje, en dorp bij Trevélez in de provincie Granada in het hart van het Sierra natuurreseraat

  • Plancha klaan zeine vlies

    29

    spitskool in de oven met gekookte paprika, gepofte kriel aardappel met rozemarijn, Italiaanse salsa verde

  • Verse spaghetti all ‘uovo frutti di mare

    31

    (gambas, pulpo, mosselen), tomatensaus van coeur de boeuf, zwarte olijven

  • Verse rigatone met traag gegaard rundsschouder (12u)

    23,50

    everzwijn, beenmerg, verse kruiden en Siciliaanse olijfolie (Siciliaans familierecept!)

Dessert

  • Huisgemaakte chocomousse

    14

    van belgische zwarte chocolade (75%), verse Calinda aardbeien

  • Rustique in de oven

    12,5

    met honing uit Essenbeek, gegrilde walnoten en warme toast

  • Sorbet van mango

    12

    met Zubrowka vodka en gedroogde mango

  • Siciliaanse café frappé met Baileys

    15

    recept tante Carmelina

  • Siciliaanse café frappé

    9

    recept tante Carmelina

  • Tiramisu maison

    14

    van verse frambozen en Mora Mora rhum uit Madagascar