Pinocchio in hartje Halle

We krijgen vaak de vraag van gasten: “Waarom zien we de figuur van Pinocchio hier zo vaak terugkomen?” Die eer gaat naar mijn tante Silvana, een zeer inspirerende dame met een grote passie voor deze houten jongen.

Pinocchio staat symbool voor mijn Siciliaanse roots. Het is onderdeel van het Siciliaans cultureel erfgoed en daar zijn we bijzonder trots op. Mijn tante gaf ons haar liefde voor Pinocchio door en wij hopen deze op onze beurt door te geven aan onze kinderen. In juni 2019, op de verjaardag van mijn oudste zoon, kwam mijn tante met een enorme Pinnochio op bezoek. Ik voelde me vereerd door dit geschenk en was blij dat wij de traditie verder mochten zetten. Mijn 4-jarige zoon was niet van dezelfde mening, hij vond de starende blik van Pinocchio maar eng en was hem liever kwijt dan rijk.

Reserveren

Kan jij ze vinden?

Bij de opening van het restaurant besloten we dat Pinocchio hier in het restaurant dan zijn eerbetoon zou krijgen. Een familie-erfstuk dat in Komalee volledig tot zijn recht komt. Mijn tante was zo gelukkig dat ze ons bij elke speciale gelegenheid een nieuw mooi Pinocchio- exemplaar bezorgt. Zo blijft deze houten knul verbonden met ons Komaleeverhaal én is mijn zoon opgelucht dat hij ‘s avonds niet meer in de starende ogen van Pinocchio hoeft te kijken.

Er zijn verschillende exemplaren van Pinocchio terug te vinden in het restaurant. Kan jij ze allemaal vinden?

En vergeet niet, in de trappenhal van Komalee kun je een adembenemende muurschildering van Michael Peetermans bewonderen. Ook hier zijn we bijzonder trots op!

//www.komalee.be/wp-content/uploads/2024/04/396a246d-8151-401e-923c-2b8cad5262c3.jpg